Meisje in stoel Lovejam

Een 'verliefdheidsrecept'

Een bekende professor genaamd Arthur Aron deed jarenlang onderzoek naar liefde, nabijheid, en intimiteit. Hij geloofde dat de beste manier om dichterbij je partner te komen was om dingen met elkaar te delen. Verhalen uit je leven, hoe je je over bepaalde dingen voelt, of zelfs wanneer je voor het laatst voor iemands neus in huilen uitgebarsten bent.

Klaar om verliefd te worden? Kijk of we een plekje vrij hebben in onze agenda!

Zondagschool

De diepte in

Om mensen dichter bij elkaar te brengen heeft professor Aron een soort ‘deelspelletje’ ontwikkeld in de vorm van 36 vragen, waarbij je elkaar tussen het praten door, een aantal minuten diep in de ogen aan moet kijken. De vragen worden langzamerhand steeds diepgaander, en de tijd die je elkaar tussendoor aankijkt wordt steeds langer. Aan het einde van al deze vragen ben je gegarandeerd helemaal verliefd! Of, nou ja, garanties kunnen we natuurlijk niet geven… maar er gaat wel een verhaal rond over een stel dat de Lovejam doorlopen heeft en na zes maanden getrouwd is. Dus, wie weet!

Veelgestelde vragen

Kan je echt verliefd worden in Lovejam?

Het kan wel, maar dit is lang niet altijd het geval. Meestal voel je na Lovejam gewoon een diepere verbinding met iemand.

Kan je alleen met je partner Lovejam doen?

Nee hoor, je kan met iedereen Lovejam doen. Het is altijd fijn om verbinding te voelen met de ander. Ouders met kinderen, broer en zus, collega's, klasgenootjes - iedereen kan het spel spelen.

Worden er alleen vragen gesteld in Lovejam?

Nee, er zijn ook momenten waarbij je elkaar eventjes in de ogen moet kijken. Hierdoor wordt oxytocine (knuffelhormoon) in het lichaam aangemaakt en ontstaat er verbinding tussen de twee personen die het spel spelen.

Wat is de bedoeling van Lovejam?

De bedoeling van Lovejam is dat je meer verbinding gaat voelen met degene met wie je het spel doet.